6. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 153

6. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 153

6. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 152

6. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 152

6. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 151

6. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 151

6. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 150

6. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 150

6. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 149

6. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 149

3 sene önce admin tarafından yazıldı, kere görüntülendi ve hakkında hiç yorum yapılmadı.

DÜNYANIN ŞEKLİ VE HAREKETLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (COĞRAFYA DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. Aşağıdakilerden hangisi dünyanın şeklinden dolayı değildir?
A) Kutuplarda yer çekiminin fazla olması
B) Atmosfer kalındığı ekvatorda fazladır
C) Çizgisel hız kutup noktalarında sıfırdır.
D) Güneş ışılarının hiç bir zaman Ankara’ya dik gelmemesi
E) İki meridyen arasındaki mesafe kutuplara doğru azalır.
2.
I.   Dünyanın eksen hareketi
II.  Dünyanın güneş etrafındaki hareketi
III. Ekvator düzlemi ile yörünge düzlemi arasında bir açının olması
Mevsimlerin                meydana gelmesinde yukarıdakilerden hangileri etkilidir?
A) I
B) I ve ll
C) II
D) I ve III
E) III
3.
Yukarıdaki gündüz süresi grafiği aşağıdaki yerlerden hangisine ait olabilir?
A) Ekvator
B) Kuzey Kutup Noktası
C) Kuzey Kutup Dairesi
D) Güney Kutup Dairesi
E) Oğlak Dönencesi
4. Ekvator çizgisinde bulunan bir cismin öğle üzeri gölgesi aşağıdaki tarihlerin hangisinde kuzeye doğru uzanır?
A) 21 Aralık
B) 21 Haziran
C) 3 Ocak
D) 21 Mart
5. 21 Mart günü Güneş ışınları aşağıdaki yerlerden hangisinde daha dar bir alanı aydınlatır?
A) Oğlak dönencesi
B) Ekvator
C) Yengeç Dönencesi
D) Güney Kutup Dairesi
E) Kutup noktaları
7. Ekvatordan 4440 km uzaklıkta bulunan bir nokta için; (Kuzeyde ya da güneyde)
I. Ekvatora uzaklığı
II. Çizgisel yarım küre
III. Bulunduğu yarım küre
IV. Başlangıç meridyeni ile arasındaki zaman
Farkı bilgilerinden hangilerine ulaşılabilir?
A) III
B) II
C) Ivell
D) III ve IV
E)  I
8.
Yukarıdaki Türkiye haritasında gösterilen şehirlerden hangi ikisinde 21 Aralık günü gündüz süresi eşitlik gösterir?
A) Balıkesir — Antalya
B) Sinop – Erzincan
C) Erzincan – Kayseri
D) Balıkesir – Erzincan
E) Sinop – Kayseri
9. Ekvator üzerinde güneşin doğuş vaktinin çok kısa olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
A) Atmosferin kalın olmasından
B) Çizgisel hızın en fazla burada olmasından
C) Yer ekseninin eğik olmasından
D) Dünyanın eksen hareketinden
E) Kutupların basık olmasından
10. Aşağıdakilerden hangisi Yer’in geoid şeklinden kaynaklanır?
A) iki meridyen arasında 4′ zaman farkı olması
B) Dönencelerin 23° 27′ dan geçmesi
C) Kutup noktalarında 6 ay gündüz 6 ay gece yaşanması
D) Paralel dairelerin kutup noktalarında nokta halini alması
E) Türkiye’de en uzun gündüzün 21 haziranda yaşanması
11. 21 Haziran tarihinde gündüz uzunluğunu aşağıdakilerden en çok hangisi yaşar?
A) Ekvator
B) Kuzey kutup noktası
C) Yengeç dönencesi
D) Oğlak dönencesi
E) Güney kutup noktası
12. Aşağıdaki haritada verilen yerleşim merkezlerinin, yıl içinde belli bir tarihte, gündüz süreleri birbirine yakındır.
Bu durum, söz konusu üç yerleşim merkezinin aşağıdakilerden hangisi bakımından birbirlerine benzer ya da yakın oluşuyla açıklanabilir?
A) Boylam derecesi
B) Enlem derecesi
C) Yer şekilleri
D) İklim
E) Yükselti
13.
Yukarıdaki haritada verilen ve yaklaşık aynı meridyen üzerinde bulunan merkezlerden hangisinin, Dünya dönerken birim zamanda aldığı yol en fazladır?
A) Burdur
B) Afyon
C) Kütahya
D) Bilecik
E) İzmit
CEVAP ANAHTARI
1.D        2.C        3.C
4.A        5.E        7.C        8.D
9.B        10.D        11.B        12.D        13.A

Yazar: admin
Benzer Yazılar
6. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 153
Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz. ...
6. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 152
Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz. ...
6. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 151
Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz. ...
6. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 150
Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz. ...
6. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 149
Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz. ...
6. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 148
Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz. ...
6. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 147
Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz. ...
6. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 146
Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz. ...
6. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 145
Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz. ...
6. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Gizem Yayınları Sayfa 144
Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz. ...
Yorumlar (0)

Bu sitede yayınlanan yazılar kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.Tüm hakları saklıdır.