64

8. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 64 Cevabı ( Yıldırım Yayınları )

62

8. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 62 Cevabı ( Yıldırım Yayınları )

61

8. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 61 Cevabı ( Yıldırım Yayınları )

60

8. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 60 Cevabı ( Yıldırım Yayınları )

58

8. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 58 Cevabı ( Yıldırım Yayınları )

3 sene önce admin tarafından yazıldı, kere görüntülendi ve hakkında 1 yorum yapıldı.

Bilgi Yarışması Matemetik Soruları

1-Bize bizi, bizim yarımızı ve bizim yarımızın yarısını eklerseniz 121 kişi oluyoruz. Acaba biz kaç kişiyiz?

Doğru Cevap: 44

2-Aşağıdaki işlemlerde mantıksal bir yapı vardır. Buna göre soru işaretli yere hangi ay getirilmelidir?

32-29 = Mart
26-15= Kasım
27-19=  ?

Doğru Cevap: Ağustos

1                                 1
3-    3a+  —-   = 4   ise             9a+  —–   toplamı kaçtır?
3a                                9a

Doğru Cevap:  14

4- 27,483 sayısının birler basamağındaki rakam 1 arttırılıp, yüzde birler basamağındaki rakam üç küçültülürse sayı nasıl değişir ?

Doğru Cevap:       0,97 artar

5- Bir bisikletli dakikada 200 metre yol alırsa, bir buçuk saatte kaç km yol alır?

Doğru Cevap: 18

6- 1.    A kümesinin alt küme sayısı 8, B kümesinin alt küme sayısı 16 olmak üzere s(AB)’nin alabileceği en küçük değer kaçtır?

Doğru Cevap: 4

7. A(3,4) noktasının X eksenine göre simetriği ile B(-2,2) noktasının Y eksenine göre simetriğinin apsisleri toplamı kaçtır?

Doğru Cevap: 5

8- Bir kesrin payı, paydasından 3 eksiktir.Bu kesrin payına 3 eklenir ve paydasından 3 çıkarılırsa  8/5 kesri elde ediliyor.Bu kesri bulunuz.

Doğru Cevap: 5/8

9- Bir ceket X liraya satılırsa %20 karla, Y liraya satılırsa % 20 zararla satılmış olacaktır.X/Y oranı kaçtır?

Doğru Cevap: 3/2

10- İçinde 6 mavi, 12 kırmızı bilyenin bulunduğu bir torbadan gelişigüzel bir bilye çekildiğinde, bilyenin mavi olmaması olasılığı nedir?

Doğru Cevap: 2/3

11- A={ a,b,c, {a},{a,b}} ise aşağıdakilerden hangisi A kümesinin hem elemanı hem de alt kümesidir?

a) {c}      b) {a,b,c}     c) Ø       D) {a,b}

Doğru Cevap: D

12- Bazıları evli olan yolcuların bulunduğu bir otobüste  36 Erkek ,23 Kadın yolcu vardır.Bu otobüsten kaç evli çift ilk durakta inerse ,Erkek yolcuların  sayısı  kadın yolcuların sayısının iki katı olur?

a) 8         b) 10        c) 11          d) 12

Doğru Cevap: B

13- Saatte 3 km hızla evinden okuluna giden bir öğrenci 1.derse 10 dakika geç kalıyor.Bu öğrenci saatte 4 km hızla gitseydi 1.ders zilinden 10 dakika önce okula varacaktır.Öğrencinin evi okul arasındaki yol kaç metredir.

Doğru Cevap: 4000m

14- Bir motor,akıntı yönünde 4 saatte aldığı belli bir yolu akıntıya zıt yönde 6 saatte almaktadır.motorun hızı,akıntının hızının kaç katıdır.

Doğru Cevap: 5

15- Bir sınav sonucunu değerlendirmek için 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 notları kullanılıyor.25 kişinin katıldığı sınavda bu notların her biri en az bir kez kullanıldığına göre aynı notu alan en çok kaç kişi bulanabilir.

Doğru Cevap: 16

16- 100 ile 300 arasındaki doğal sayılardan kaç tanesi 4 veya 5 ile kalansız bölünebilir.

Doğru Cevap: 79

17- Bir kişi başladığı romanın 2/5 ni okumuştur.Bu romandan 30 yaprak daha okursa okuduğunun 3/4 ‘ü kadar okumuş olacaktır.Bu roman kaç sayfadır.

Doğru Cevap: 200

18- Kesirlerle toplama işleminin değişme özelliğinin temeli aşağıdakilerden hangisidir?
a) Doğal sayılarda toplama işleminin değişme özelliği    b) Doğal sayılarda toplama işleminin birleşme özelliği
c) Kesirlerle toplama işleminin kapalılık özelliği       d) Kesirlerle toplama işleminin birleşme özelliği

Doğru Cevap: a

19- İki katının 1 fazlası yine kendisi olan sayı kaçtır?

a) 0        b) -1     c) +1       d) +2

Doğru Cevap: c

20- a bir pozitif ondalık sayı, 3 / 8 + a sayısı bir tam sayı olduğuna göre a’nın virgülden sonraki kısmı kaçtır?

a) 425       b) 575       c) 625        d) 875

Doğru Cevap: c

21- Sayı doğrusu üzerinde sırasıyla A,B,C,D,E,F,G,H,I,K noktalarının herbiri ardışık bir tam sayıyı ifade etmektedir.l B l = l H l ise ( A+C )-( G+I ) = ?

a) 0      b) -12        c) -8       d) 6

Doğru Cevap: b

22- Koordinat düzleminde (3,1) noktasının y=x doğrusuna göre simetriği olan nokta aşağıdakilerden hangisidir.

a) (-1,3)    b) (3,-1)     c) (1,3)     d) (-1,-3)

Doğru Cevap: c

23- 36 Kişilik bir sınıfta %75’ kız öğrenci olduğuna göre, bu sınıfta kaç erkek vardır?

a)  9          b) 12           c) 15          d) 20

Doğru Cevap: a

24- 2.    8 saat 19 dakika uyuyan bir öğrenci sabahleyin 7’ yi 16 dakika geçince uyandığına göre akşam kaçta yatmıştır.

a) 11’ e 2 dakika kala     b) 15’ i 30 dakika Geçe       c) 22’yi 57 dakika geçe      d) 23’e 2 dakika kala

Doğru Cevap: c

__          __
25- a= 0,5    ve b=0,4 ise a+b=?

a) 9      b)  1      c) 1/9       d) 9/10

Doğru Cevap: b

26- a:b:c = 3:2:5   ve   2a + 3b – 5c = -39 olduğuna göre  a  kaçtır?

a) -6        b) 6          c) 9           d) 15

Doğru Cevap: c

27- Yedi tamsayının aritmetik  ortalaması 11’dir. Bu sayıların her biri 2 azaltılırsa yeni sayıların aritmetik ortalaması kaçtır?

a)  9        b)  11          c) 13          d) 15

Doğru Cevap: a

28- Toplamları 3612 olan dört sayıdan birincisi ikincisinin katı,ikinci üçüncüsünün  yarısı üçüncüsü de  dördüncüsünün 6 katıdır. Buna göre 4. sayı kaçtır?

Doğru Cevap: 301

29- – 100  İle + 100 arasında kaç tam sayı vardır?

a. 200     b. 201    c.    199    d. 189

Doğru Cevap: c

30- A= {a,{1,2},{c},5 }kümesinin alt kümelerinin kaç tanesinde {1,2} elemanı bulunmaz?

a. 8      b. 2     c. 4      d.    6

Doğru Cevap: a

31- 4.    A(4,5) noktasının X=3 doğrusuna göre simetriği olan noktanın koordinatları kaçtır?

a. A’(2,5)      b. A’(-2,5)      c. A’(2-5)     d. A’(-2,-5)

Doğru Cevap: a

32- Bir hasta 20 günde bir hastahaneye kontrol için gitmektedir.4. kontrole pazartesi gittiğine göre ilk kontrole gittiği gün aşağıdakilerden hangisidir?

a) Cuma        b) Perşembe          c) Salı          d) Pazartesi

Doğru Cevap: b

33- Ercan ile babasının yaşları toplamı 48’dir.Ercan babasının yaşına geldiğinde yaşları toplamı 92 oluyor. Buna göre Ercan’ın şimdiki yaşı kaçtır?

a) 11       b) 12       c) 13       d) 14

Doğru Cevap: c

34- Elif bir merdivenin basamaklarını 3’er 3’er çıkıp 2’şer 2’şer iniyor.Çıkarken attığı adım sayısı inerken attığı adım sayısından 3 eksik ise merdiven kaç basamaklıdır?

a) 18        b) 9          c) 27          d) 36

Doğru Cevap: a

35- Bir öğrenci 3 sınava girmiştir.İlk iki sınavın ortalaması 7 dir.Üç sınavdan aldığı notların ortalaması 6 olduğuna göre, bu öğrenci son sınavdan kaç almıştır?

a) 3    b) 4    c) 5    d) 6

Doğru Cevap: b

36- Ali (2a) yaşındayken Ömer 11 yaşındadır.Ali (5a+13) yaşına geldiğinde Ömer kaç yaşında olur?

a)5a+24         b)3a+24        c)3a+13        d)7a+24

Doğru Cevap: b

37- Geometrik ortası aritmetik ortalamasına eşit olan iki sayının farkı aşağıdakilerden hangisine eşit olur?

a) 1        b) -1         c) 0        d) 17

Doğru Cevap: c

38- 39 kişilik bir sınıfta öğrenciler flüt veya mandolin aletlerinden en az birini çalmaktadır. Flüt çalan öğrenci sayısı,  mandolin çalan öğrenci sayısının 4 katıdır. Sınıfta 6 kişi hem flüt hem de mandolin çaldığına göre kaç kişi yalnız mandolin çalmaktadır?

a) 30        b) 36        c) 16        d) 18

Doğru Cevap: a

39- a ve b iki pozitif tamsayıdır. a/b bir basit kesir, (a+10)/b ise bir bileşik kesirdir. O halde b’ nin alabileceği kaç farklı tamsayı değeri vardır?

a) 8        b) 9        c) 10        d) 11

Doğru Cevap: c

40- Ali bir kitabın önce 1/3’ünü sonra geriye kalanın 2/5’ini okumuştur. 10 sayfa daha okuduğunda kitabın 2/3’ünü okumuş oluyor. Buna göre kitap kaç sayfadır?

a) 200        b) 150    c) 120        d) 100

Doğru Cevap: b

41- İki sayının toplamı 18, karelerinin toplamı ise 234’tür. Bu iki sayının çarpımı kaçtır?

a) 12               b) 18               c) 30             d) 45

Doğru Cevap: d

42- A şehrinden B şehrine gitmek için, aynı anda yola çıkan iki otobüsten birinin saatteki ortalama hızı 80 km, diğerindeki 110 km’dir. Hızlı giden otobüs B’ ye 3 saat önce vardığına göre, iki şehir arası kaç km’dir?

a) 1210       b)1000       c) 880        d)720

Doğru Cevap: c

43- Bir dik silindirin yüksekliği yarıya düşürülüp , taban yarıçapı iki katına çıkarılırsa bu silindirin hacminde nasıl bir değişme olur?

a)  Kendisi kadar artar     b)  Değişmez     c)  Kendisi kadar azalır     d)  Yarısı kadar artar

Doğru Cevap: a

44- Bir işçi 6 gün çalışarak 8 günlük kazancı elde ediyor.9 gün hiç çalışmadan yaşayabilmesi için kaç gün çalışması gerekir?

a)  18        b)  12        d)  24        d)  27

Doğru Cevap: d

45- Kalanlı bir bölme işleminde bölen 17 ve bölüm 5 ise , bölünen sayı en fazla kaç olabilir?

a)  85        b)  89        c)  101        d)  102

Doğru Cevap: c

46- Bir kutudaki kalemleri, her grup eşit paylaşırsa her birine 6 kalem düşüyor.Gruptakiler 5 er kalem alırsa son iki kişiye 8 er kalem kalıyor. Bu kutuda toplam kaç kalem vardı?

a)  30           b)  36        c)  42        d)  48

Doğru Cevap: b

47- BİLGİ  kelimesinin harflerinden oluşan kümenin alt kümeleri sayısı kaçtır?

a)  5          b)  8       c)  16      d)  32

Doğru Cevap:  c

48- a ve b doğal sayılar. 2,8 = a + b:5  olduğuna göre b’ nin alabileceği en küçük değer kaçtır?

a) 2         b)  3           c) 4         d) 5

Doğru Cevap: c

49- A sayısının 7 ile bölümünden kalan 2, B sayısının 7 ile bölümünden kalan 3 ise B.(A-B)’ nin 7 ile bölünmesiyle elde edilen kalan nedir?
a) 0           b) 1          c) 2         d)  4

Doğru Cevap: d

50- 20 soruluk bir sınavda her doğru cevap 8 puandır. Her yanlış cevap için ise öğrencinin puanı 5 puan düşürülmektedir. Boş bırakılan sorular ise sıfır puandır. Bir öğrenci bu sınavdan 13 puan almış ise; bu öğrencinin doğru ve yanlış cevapladığı soruları toplam sayısı nedir?

a) 13    b) 14   c) 15   d) 16

Doğru Cevap: a

51- Farkli rakamlari kullanarak yazilabilecek uc basamakli 3 dogal sayinin toplami en fazla X, en az Y ise X+Y kactir?

a)2267        b)2867        c)3167        d)3267

Doğru Cevap: d

52- Bir a sayisinin 5`e bolumunden kalan 2 ise 3a+2 sayisinin 5`e bolumunden kalan kactir ?

a)3    b)2    c)1    d)0

Doğru Cevap: a

52- A ve B doğal sayıdır. A × B= 8 ise A+B nin alabileceği en büyük değer kaçtır?

a)6            b)9               c)8               d)10

Doğru Cevap: b

53- Bir sınava giren öğrenci 60 soru işaretliyor.her doğru için 25 puan alıyor,her yanlış için 30 puan kaybediyor.sınav sonrasında 70 puan alan bu öğrenci kaç soruyu yanlış işaretlemiştir?

a-23         b-24             c-25            d-26

Doğru Cevap: d

54- Temel’in a yıl önceki yaşı 29-2a idi.temel’in a yıl önceki yaşı nedir?

a-29-A         b-29           c-29+A          d-29+2A

Doğru Cevap: b

55- Bir sınıftaki öğrenci sayısı kız öğrenci sayısının 3 katıdır.bu sınıftaki erkek öğrenci sayısı kız öğrenci sayısının kaç katıdır?

a-23/2         b-2          c-5/2          d-3

Doğru Cevap: b

56- Selim’in yaşının kerim’in yaşına oranı 4/5 dir.8 yıl sonra yaşlarının oranı 6/7 olacağına göre selim’in şimdiki yaşı kaçtır?

a-16       b-20           c-24           d-28

Doğru Cevap: a

57- Bir kesrin değeri 3/7 dir.kesrin pay ve paydasına 2 eklendiğinde değeri 7/15 oluyor.buna göre bu kesrin pay ile paydasının toplamı kaçtır?

a-36          b-40             c-44             d-48

Doğru Cevap: b

58- Bir toplantı salonunda 216 erkek, 64 kadın vardır. Bu salona kaç evli çift gelirse, erkeklerin sayısı kadınların sayısını üç katı olur?

a) 6       b) 8      c) 12       d) 16

Doğru Cevap: c

59- a-b, a+b nin %25 ine eşit olduğuna göre  b  sayısı  a  sayısının yüzde kaçına eşittir?

a) 75        b) 60        c) 45        d)30

Doğru Cevap: b

60- Çarpımları iki basamaklı en büyük çift sayıya eşit olan iki  doğal sayının toplamının alabileceği en küçük değer kaçtır?

a) 99               b) 51               c) 34        d) 21

Doğru Cevap: d

61- Bir tel uzunlukları eşit olan  12 parçaya bölünüyor. Bu parçaların her birinin uzunluğu 10 cm daha kısa olsaydı, tel 16 eşit parçaya bölünebilecekti. Buna göre telin uzunluğu kaç cm’dir?

a) 240             b) 360             c) 480         d)600

Doğru Cevap: c

62- (abc) ve (cba)  üç basamaklı sayılardır. (abc)-(cba) farkı aşağıdaki sayılardan hangisine daima tam bölünemez?

a) 3          b) 6           c) 9             d) 11

Doğru Cevap: b

63- %30 ‘ u tuz olan 40 kg.lık bir karışıma kaç kg. tuz ilave edilirse tuz oranı % 50 olur ?

a) 12       b) 16       c) 18          d) 24

Doğru Cevap: b

64- Bir sınıfta öğrenciler sıralara ikişerli oturduklarında 6 öğrenci ayakta kalıyor. Üçerli oturduklarında 4 sıra boş kalıyor.Sınıfta kaç öğrenci vardır?

a) 28    b) 32    c) 42     d) 48

Doğru Cevap: c

65- İki basamaklı bir sayı ile rakamlarının yerleri değiştirilerek elde edilen sayının toplamı 99’dur. Bu sayının rakamları toplamı kaçtır?

a) 5    b) 7    c) 9    d) 11

Doğru Cevap: d

66- Hangi sayının 8 katının 16 eksiği aynı sayının karesine eşittir?

a) 2      b) 4      c) 5       d) 8

Doğru Cevap: b

67- a,b,c sayıları sırasıyla 2, 3 ile doğru, 4 ile ters orantılıdır?

a) 3       b) 24       c) 36       d) 60

Doğru Cevap: c

68- Ortalaması 45 olan 4 sayıya hangi sayı eklenirse ortalama 48 olur?

a) 40    b) 54    c) 60    d) 64

Doğru Cevap: c

69- Bir miktar parayı K, L, M kişileri sırayla 2 ve 4 sayıları ile doğru, 6 ile ters orantılı olarak paylaşıyorlar. Buna göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

a)    L, K’ nın iki katı para alınır.           b)    M, K’ nın üç katı para alır.
c)    K, L’ nin iki katı para alır.               d)    En çok parayı M alır.

Doğru Cevap: a

70- Bir sınıftaki öğrenciler İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinden en az birini konuşuyor. Fransızca konuşan18, İngilizce konuşan 15, Almanca konuşan 20 kişi; Fransızca ve Almanca konuşan 8 kişi, Fransızca ve İngilizce konuşan 6 kişi, İngilizce ve Almanca konuşan 5 kişi; her üç dilide konuşan konuşan 2 kişi olduğuna göre yalnız bir dili konuşan kaç kişi vardır?
a) 4    b) 17     c) 53    d) 42

Doğru Cevap: b

71- Aralarında 0,6 fark bulunan ardışık dört sayının en küçüğü 0,3 olduğuna göre bu sayıların
toplamı kaçtır?

a) 2,1    b) 4,8      c) 1,5      d) 3,8

Doğru Cevap: b

73- 0,1 m3′lük süt 10 litrelik kaç tane şişeye doldurulur?

a) 100     B) 10      C) 1      d) 2

Doğru Cevap: b

74- Oranları 2/5 olan iki doğal sayının çarpımı 90 ise bu iki sayının toplamı kaçtır ?

a) 21      b) 42       c) 51     d) 53

Doğru Cevap: a

75- 2000 sayısının %15 ‘ nin  %5 ‘ i kaçtır ?

a) 8        b) 10       c) 15        d) 25

Doğru Cevap: c

76- Bir üçgenin dış açılarının ölçüleri 3,4,5 sayıları ile orantılıdır.Bu üçgenin en büyük iç açısının ölçüsü kaç derecedir?

a)  30       b) 60       c) 90        d) 120

Doğru Cevap: c

77- Bir satıcı elindeki malın 2/5′ini %40 zararla satıyor. Bu malın tüm satışından %38 kâr edebilmesi için geri kalan mal yüzde kaç kârla satılmalıdır?

a) 70    b) 80      c) 90      d) 100

Doğru Cevap: c

78- Bankaya yatırılan bir miktar para %60′ tan 3 yılda 21,60 YTLfaiz getirirse faize verilen ana para kaç TL olur?

a) 6      b) 12       c) 24      d) 43,2

Doğru Cevap: b

79- Bir işi Ali 6 günde, Okan 4 günde bitiriyor. Ali 3 gün çalıştıktan sonra işi bırakıyor. Kalan işi Okan kaç günde bitirir?

a) 5       b) 4        c) 3        d) 1

Doğru Cevap: d

80- Bir paketteki boyaların 6 tanesi kırmızı diğerleri beyazdır. Kırmızı boyaların sayısının tüm boyaların sayısına oranı 1/7 olduğuna göre paketteki beyaz boyaların sayısını bulunuz?

a) 42      b) 36        c) 13       d) 18

Doğru Cevap: b

81- Bir sayıyı 0,125 ile bölmek demek kaç ile çarpmak demektir?

a) 1/8     b) 8         c) 125     d) 1000

Doğru Cevap: b

Yazar: admin
Benzer Yazılar
İlköğretim Bilgi Yarışması soruları
İlköğretim Bilgi Yarışması 6. SINIFLAR (SOSYAL BİLGİLER) S.2) Anadolu Selçuklu Devletinin en parlak devri hangi hükümdar zamanında yaşanmıştır? a)    II. Kılıçarslan b)    I. Alaaddin Keykubat (Doğru Yanıt) c)    Rûkneddin Süleyman Şah d)    II. Gıyased...
Genel Kültür Bilgi Yarışması Soruları
Bilgi Yarışması Genel Kültür Soruları 1) 1. Eğitim şurası hangi yıl, nerede yapıldı? a)     1923 – İZMİR b)     1920 – İZMİR c)     1921 – ANKARA d)     1924 – İSTANBUL 2) 2006 Yılın’da Almanya’da Dünya Futbol Kupası’nda hangi ülke şampiyon oldu? a)     ...
Sosyal Bilgiler Bilgi Yarışması Soruları
Bilgi Yarışması Sosyal Bilgiler Soruları 1- Aşırı güneşten olumsuz etkilenen ve her mevsim yağış isteyen bir tarım ürünü hangi bölümde yetişme olanağı bulunur? Cevap: Doğu Karadeniz bölümü 2- Bölgelerimizden hangisinin doğusu ile batısı arasındaki yerel sa...
Yorumlar (1)
  1. irem diyor ki:

    hangi sayının 44 eksihinin 100 fazlası 600 eder


Bu sitede yayınlanan yazılar kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.Tüm hakları saklıdır.